tiistai 24. kesäkuuta 2014

RAPARPERIA





Sain ystävältäni nipun raparperia ja hetkisen mietin, mitä niistä tekisin. Piirakka olisi helppo, mutta omatunto kolkuttelee herkkulakosta :) Niinpä päätin tehdä hilloa joka on mukavan monikäyttöinen, säilyy pidempään pullahiiren kodissa kuin leivonnaiset ja on itseasiassa mukava tuliainenkin näin kesäaikaan!

Lisäsin mausteeksi muutaman oksan sitruunamelissaa omalta parvekkeelta ja hippusen vaniljasokeria, muuten tein sen hillosokeripaketin ohjeella. Lasipurkki tekstillä on löytö Clas Ohlsonilta.


My friend gave me these rhubarbs. I decided to make jam and I found this pretty glass jar for it. 




4 kommenttia:

  1. Ihana purkki, ja taas ihania kuvia! Itsekin tein raparperihilloa tässä jonakin päivänä, purkit hain tosin Ikeasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Teitkös hillon tuolla perusohjeella vai onko "salaisia ainesosia" mukana? :) Ikea on ollut itsellekin se tyypillinen purkin hankinta paikka kirppareiden lisäksi, mutta tuo osui käteen vahingossa vesiletkua ostaessa. Nehän on samassa hyllyvälissä.. ;)

      Poista
  2. Claes Ohlsonilla pitäisi ilmeisesti käydä useammin. ;) Tein ihan perushilloa, mutta jälkikäteen harmitti kun en tuunannut edes toista satsia millään. Vanilja, kaneli ja inkivääri vois olla kovia sanoja, ja mansikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, niitä makuja huomasin että nettiohjeissa oli. Päätin kuitenkin kokeilla kuinka sitruunamelissa toimii ja kyllä siitä vivahteen huomaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!